Oldalsáv

GINOP-1.2.1-15-2015-00715

Kedvezményezett neve: LenoPack Kft.

Projekt címe: A LenoPack Kft. kapacitásbővítő projektje

Támogatás összege: 53 510 493 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt leírása: Cégünk folyamatosan arra törekszik, hogy piaci pozícióját erősítse.
A LenoPack Ipari Kft-nél történt beruházás során eldobható műanyag csomagolóanyag gyártásához és mozgatásához szükséges eszközök beszerzése valósult meg. A berendezés két-, vagy háromrétegű PP, PS, PE síkfólia gyártására alkalmas, mellyel olyan egyedi vevői igényeket is ki tudunk elégíteni, mint pl: eltérő külső-belső színű design, vagy akár extra gázzáró réteget is ki lehet alakítani a két külső polimer-réteg között.
Préslégformázó: A formázó gép PP, PS, PET síkfóliából műanyag tálkák, dobozok gyártására alkalmas. Szerszámoktól függően több termék gyártható joghurtos pohártól a gyógyszeres dobozon át műanyag burkolatig. A gép automatikusan behúzza a fóliát, felmelegíti az alapanyagtól függően beállított értékre, majd a formázás során megnyújtja, és kivágja. A formázást nagynyomású levegővel végzi, mely belepréseli a felmelegített fóliát a szerszámba. A formázás során keletkezett rácshulladékot a végén feltekercseli.
Darálók: Az extrudálás és formázás során keletkezett anyagfelesleg, valamint a gyártáskori rácshulladék és selejt aprítására és a gyártásba való visszajuttatására szolgáló berendezés. Ezzel megvalósítható, hogy közel nullára csökkentsük a gyártás során keletkezett hulladékot.
Gyalogkíséretű targonca: Költségtakarékos megoldás a raklapokon lévő alapanyag és késztermék telephelyen történő mozgatásakor.

Projektünk egyrészt termelő kapacitás bővülését célozza, másrészt mivel megrendelés állományunk folyamatos növekedése, illetve új partnerek megkeresései technológiai fejlesztési igényt támasztanak felénk, így beruházásunkkal cégünk tevékenysége újabb technológiai irányba bővül, ezzel a megkereséseknek szélesebb körben eleget tudunk tenni, termelésünk tovább növekszik. A fejlődés következményeként nemzetközi hálózatokban való részvételünk intenzitása növekedni fog.


Projekt befejezése: 2017.08.15.