Ebben a bejegyzésben az általunk újonnan beszerzett gyártógépek és gyártási mechanizmusok összeszereléséről, illetve beüzemeléséről lesz szó. Rávilágítunk a fontosságukra, emellett pedig a gyakorlati szempontjaikra is ki fogunk térni.

Egyértelmű célunk azt szemléltetni a cikkben, hogy a precíz és körültekintő összeszerelés, valamint a beüzemelés hiányában a legmodernebb munkagép is félkarú óriás csak.

A gyártó gépek beszerzésekor az üzembe helyezésre is gondolni kell

Merthogy legyen a kiszemelt munkaeszköz bármennyire korszerű, értékes és felhasználóbarát, csakis rendszerben működve lehet kiaknázni a benne rejlő potenciált. Másként fogalmazva a gép akkor fog hatékonyan termelni, ha a beszerzését követően az üzembe helyezése is körültekintő módon történik.

Eleve számolni kell a gyártócsarnokban rendelkezése álló szabad hely nagyságával annak érdekében, hogy a gyártósor összeszerelésének és beüzemelésének semmiképp ne legyenek fizikai akadályai.

Szintén előzetesen javasolt utánanézni az elektromos hálózat és a technikai felszereltség meglétének, hogy az üzembe helyezést követően hosszú távon is kifogástalanul működhessen a komplett gyártósor.

Az összeszerelés, illetve a beüzemelés legfontosabb gyakorlati szempontjai

Ideális esetben maga az összeszerelést, majd pedig a beüzemelést egyetlen alkalommal kell csak megoldani. Vagyis az alapvető cél, hogy a precízen és logikusan összeállított rendszert utólag már ne kelljen átalakítani vagy áthelyezni.

Ennek érdekében alapos tervezésre, és lehetőség szerint hozzáértő szakértelemre van szükség az összeállítás lépéseinél. Egyszerűen fel kell azt mérni józan paraszti ésszel megtámogatott iparági tapasztalattal, hogy az összeszerelésnél milyen lépések kövessék egymást szép sorban.

Ez persze a gyakorlatban jóval összetettebb feladat, mint az első olvasatra tűnhet. Természetesen az eredményes kivitelezés szempontjából sokat számít, ha az összeszerelésre és beüzemelésre váró gépek és egységek mindegyikével sikerül előre számolni.

Mi mindennek az összeszerelését szükséges megoldani?

Az újonnan beszerzett gépek és gyártósorok beüzemelése komplex feladat. Eleve ott van maga a gyártógép, aminek a zökkenőmentes működéséhez biztosítani kell az optimális környezetet a megfelelő lokációval együtt.

Aztán a gyártógépeken kívül helyet kell, hogy kapjon az alapanyag keverő, illetve a vele szorosan együtt dolgozó adagoló. Szintén fontos feladatot jelent a granulátor, a daráló, és a szerszámhűtő beüzemelése.

A gyártási folyamat eredményes és zökkenőmentes lefolyásához pedig a felsoroltakon túl a futószalagnak, majd pedig az elszedő robotnak is a helyére kell kerülnie.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük