Nem akármilyen szakadó esőben érkezett, de végre megérkezett a dunaújvárosi gyártó csarnokunkba az Engel 175t fröccsöntő gép. A méreteit, illetve a kapacitását tekintve is komolyabb mechanizmusról van szó, úgyhogy ennek jegyében mindenképp külön bejegyzést akartunk szentelni a bemutatásának.

A cikkben lesz szó az Engel 175 fröccsöntő gép méreteiről, sajátosságairól, emellett persze külön részletezni fogjuk a segítségével kiszolgálható igényeket megbízói oldalról.

Nem akármilyen mérföldkő a fröccsöntás szolgáltatásunk kapcsán

Büszkék vagyunk rá, egyúttal komoly mérföldkőként tekintünk a tényre, hogy az eddigi legnagyobb fröccsöntő gépet sikerült beüzemelnünk a dunaújvárosi gyártó csarnokunkban. Persze maga a telepítés, illetve az üzembe helyezés nem is volt olyan egyszerű metódus.

Merthogy az eleve 11,5 tonnát nyomó Engel 175t leemeléséhez is szükség volt egy 50 tonnás emelődaru jelenlétére és közreműködésére. Persze a robosztus és rendkívül értékes gyártógép beszállításával egy profi csapatot bíztunk meg a biztonság kedvéért, viszont nekik is órák kellettek a precíz beállításhoz.

Milyen méreteket és paramétereket érdemes társítani az Engel 175t géphez?

A 10 tonnát is bőségesen meghaladó önsúlyról fentebb is tettünk már említést. Fontos hozzátenni persze, hogy nem pusztán emiatt döntöttünk az Engel 175t beszerzése és rendszeres alkalmazása mellett.

Nyilván a teljesítménye és a kapacitása volt az, ami leginkább meggyőzött minket. Eleve beszédes például a szorítóerő 1750 kN értéke. Mindemellett az 5,750 x 1,680 x 2,190 mm méret tartományok is bőségesen adnak mozgásteret a fröccsöntés magasszintű kivitelezéséhez.

Merthogy az Engel 175g-től bizony nem titkoltan magas teljesítményt és kifogástalan működést várunk. Ez volt az egyik döntő szempont az osztrák gyártó mellett is, úgyhogy ennek szellemében döntöttünk a piacvezető nagy kapacitással bíró fröccsöntő gépe mellett.

Az Engel 175t fröccsöntő gép alkalmazása a gyakorlatban

Szerszámzárás, befecskendezés, hűtés, majd pedig termékkiadás. Ezen fázisok mentén zajlik a gyakorlatban a fröccsöntés folyamata. Az Engel 175t fejlett képességeinek és kiemelkedő hatásfokának köszönhetően ezt komolyabb volumenben, illetve változatos igényeknek megfelelve tudjuk már ellátni.

Méghozzá akkor is, hogyha megrendelői oldalról extra kérések merülnek fel a határidők, vagy pedig a gyártási volumen kapcsán. Mindezt ráadásul úgy tudjuk kivitelezni a gyakorlatban, hogy közben a környezetvédelmi szempontokra is figyelünk.

Merthogy a körforgásos gazdaság és a fenntarthatóság továbbra is kiemelt szempontként van jelen a folyamatainknál, és ennek jegyében alkalmazzuk az Engel 175t fröccsöntő gépet is.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük