Mit is értünk pontosan a préslégformázás eljárása alatt? Milyen hasznossága van a folyamatnak, illetve milyen termékek gyártásához történik a gyakorlati alkalmazása?

A cikkben a felsorolt kérdések megválaszolásán keresztül igyekszünk rámutatni a préslégformázás lényegére, hozzáadott értékére és persze nem utolsó sorban a gyakorlati hasznosságára.

Dióhéjban a préslégformázás lényegéről

Egy speciális melegalakítási technológiának, vagy pedig másként fogalmazva a műanyagok hőformázásának egy korszerű és fenntartható módjának számít gyakorlatilag a préslégformázás.

A mechanizmusát tekintve a folyamat lényege, hogy egyik oldalról vákuum szívja a szerszámüregbe a már felmelegített műanyag fóliát. Szintén lényeges tényező, hogy a másik oldalról présléglevegő szorítja a felületre magát a fóliát.

A korszerű, hatékonyan megvalósuló és remekül funkcionáló technológiának köszönhetően lehetővé válik a szerszám kontúrjának a precízebb lekövetése. Persze a préslégformázásnak ezen felül is jócskán akad hozzáadott értéke.

Úgyhogy egyáltalán nem a véletlen műve, hogy mi maguk is beruházásokat eszközöltünk a minél nagyobb volumenű és minőségű kivitelezésének érdekében.

Milyen előnyei vannak a préslégformázás alkalmazásának?

A préslégformázás mellett hozható fel érvként, hogy a magasszintű kivitelezése a kifejezetten drága szerszámok beszerzése és használata nélkül is gond nélkül működhet. Méghozzá úgy, hogy az eljárás egyébként kedvező anyagi vonzata a minőség tekintetében egyáltalán nem mutatkozik meg.

Merthogy a préslégformázás a fröccsöntéssel szinte egyenértékű precíz megmunkálást tesz lehetővé kifogástalan minőségben. Nem beszélve arról, hogy a vákuumformázással való összevetésben pedig egyértelműen magasabb minőséget kapunk a préslégformázáson keresztül.

Felmerülhet persze kérdésként, hogy az előállított produktum szempontjából hogyan és milyen formában jelentkezik a préslégformázó hasznossága? Mindjárt rá fogunk térni erre is.

A préslégformázás segítségével gyártott termékek hasznosításának lehetőségei

A mi dunaújvárosi gyártó egységünkben alkalmazott préslégformázó segítségével speciális műanyag dobozok gyártása történik. Ezek a dobozok egyébként a hétköznapi felhasználók számára ismerősök lehetnek, hiszen éttermekben vagy házhozszállításnál ilyesfajta dobozokba szokás csomagolni az ételeket.

Szintén a haszonélvezői lehetnek a préslégformázás végső produktumának az élelmiszerfeldolgozók, az élelmiszerek csomagolásával foglalkozó cégek, mégpedig a zöldség- és gombatermesztőkkel együtt.

Fontos még hozzátenni, hogy ma már a préslégformázás kapcsán is adottak a lehetőség a fenntartható és környezetbarát megvalósításra. Természetesen mi is ezen szempontok szerint dolgozunk.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük