Milyen termékek csomagolása kapcsán hasznosítható egy korszerű és kifogástalan minőségű automata flow-pack csomagológép? A mi gyártó egységünkben speciel az evőeszközök csomagolásához volt rá szükség.

A cikkben viszont megmutatjuk az egyéb alkalmazási lehetőségeit, a működésének sajátosságaival együtt.

Az automata flow-pack csomagológép hasznosításának lehetőségei

Az automatizált flow-pack gyártósor segítségével akár nagyobb volumenben is magasszintű hatékonyság mellett valósulhat meg az élelmiszeripari, kozmetikai, illetve a gyógyszeripari termékek csomagolása.

A csomagológép ráadásul a szóban forgó termékek kezelésében is segítséget jelent. Ez a hozzáadott érték ráadásul az egyéb gyártási folyamatok keretei között is érvényesül. Mindezen felül az így csomagolt termékeket még szállítani is egyszerűbb.

Fontos továbbá, hogy a flow-pack csomagológép működésére a rozsdamentes anyaghasználat jellemző. Ennek köszönhetően könnyű tisztán tartást tesz lehetővé, miközben a becsomagolt evőeszközök és egyéb produktumok tisztasága is biztosított.

Így dolgozik az automata flow-pack csomagológép a gyakorlatban

Vagyis nézzük meg közelebbről a flow-packing módszer legfontosabb sajátosságait. Az automata flow-pack csomagológép működésének egyik fő sajátossága, hogy a folyamat során a csomagolásra váró termék vízszintes helyzetben érkezik.

Így tudja ugyanis a szerkezet hiánytalanul és hatékonyan elhelyezni magát a csomagolást alul, felül és oldalt a termék körül. A kifogástalan végeredmény érdekében az automata flow-pack csomagológép forrasztja is a csomagolást, méghozzá alul és felül vízszintes irányban, továbbá keresztben is.

Az automatizált metódus végeredményeként a becsomagolt termékek esztétikum, kezelhetőség és anyaghasználat tekintetében egyaránt megfelelnek a XXI. századi követelményeknek. A legjobb, hogy a flow-pack gyártósor sokféle terméktípusnál alkalmazható.

Mi minden csomagolható az automatizált flow-pack gyártósor segítségével?

Az általunk kialakított gyártó egységben elsősorban a legyártott evőeszközök időhatékony csomagolásához történik az automata flow-pack csomagológép hasznosítása. Persze a szerkezet ennél sokkal többre is képes.

Különösen akkor, ha a környezetvédelem, környezettudatosság és fenntarthatóság alapelveit is szem előtt tartjuk. Ennek jegyében ugyanis az újrahasznosítható és komposztálható PLA evőeszközök és csomagolások alkalmazására is adott a lehetőség.

Ráadásul a flow-pack csomagológép rendelkezésre állása extra potenciált rejt magában. A műanyag késhez, villához és tányérhoz hasonló, naponta használatos cikkeken túl igény szerint a fémáruk, szállodai termékek, irodai, egészségügyi vagy elektromos eszközök csomagolásához is tökéletesen alkalmazható.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük