Egy korszerű, megfelelő minőséget képviselő és nem utolsó sorban felhasználóbarát vízszintes tasakhegesztő gép elképesztően hasznos szolgálatot tehet a gyártási folyamatok hatékonyságának javítása kapcsán.

Ezért is örültünk cégen belül annyira, hogy a gyártó egységünkben sikerült beüzemelni az új szerzeménynek számító vízszintes tasakhegesztő gépet. Úgyhogy mindenképp szerettünk volna külön bejegyzést szentelni a munkagép bemutatásának, mégpedig a gyakorlati hasznosításának a részletezésével együtt.

A vízszintes tasakhegesztő hasznosulása a gyakorlatban

A vízszintes tasakhegesztő rendelkezésre állásának a kiemelt hozzáadott értéke, hogy hatékonyan segíti elő a szünet nélküli munkavégzést. Gyártó egységünkben egész pontosan a kisebb tasakok hegesztésénél történik a hasznosítása.

Hogyha a nagyobb képet vesszük alapul, akkor az általunk gyártott evőeszközök csomagolásához vetjük be a nemrégiben beszerzett vízszintes tasakhegesztő gépet. Ennek köszönhetően rengeteg értékes időt és kapacitást tudunk megtakarítani.

Amit a vízszintes tasakhegesztő fontos fizikai paramétereiről tudni érdemes

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a vízszintes tasakhegesztő egy rozsdamentes acél gépszerkezetnek számít. Asztali eszköz révén nem foglal indokolatlanul sok helyet, miközben a telepítésének a megvalósítása is viszonylag egyszerűbb feladat.

A hajtásáról 550 W teljesítményű motor gondoskodik, és teszi lehetővé akár a 12 m/perc maximális hegesztési sebesség is. Ezek az értékek egyébként 10 mm hegesztés szélesség mellett állnak rendelkezésre.

A gyártási folyamat tervezésekor célszerű azzal számolni, hogy jobb kéz felől történik a tasakok adagolása, amelyeknek a továbbítását a szállítószalag jobbról balra végzi. Méghozzá viszonylag gyorsan és zökkenőmentesen, nagymértékben hozzájárulva ezáltal a kisebb tasakok hegesztésének a nagyobb volumenben történő kivitelezését.

Így dolgozik és segíti a kezelő feladatát a vízszintes tasakhegesztő

Ahogyan arról már fentebb is volt szó, a vízszintes tasakhegesztő adagolása jobb kéz felől valósulhat meg. A szállítószalag tehát jobbról balra irányban dolgozik, és végzi el a tasakok hajszálpontos továbbítását.

Ezt nevezhetjük akár egyfajta alap felállásnak. Vagyis ennek megfelelően történt a mi gyártó egységünkben is a gépkezelő pozíciójának a kialakítása. A hatékonyság jegyében ugyanis kiemelten fontos, hogy a tasakok mindig kézre álljanak.

Miután ezekkel a tényezőkkel időben sikerült tervezni és kalkulálni, a vízszintes tasakhegesztő hibátlanul teszi a dolgát. Vagyis a partnereink által megrendelt evőeszközök csomagolása nagy mennyiségben, fenntarthatóan és kiemelt produktivitás mellett valósulhat meg.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük