„Zöld jövőkép – növényi alapú lebomló műanyag”- ezzel a prezentációval sikerült Lévay Krisztinának elnyerni az év SCIndikátora 2019-es díját. A cikkben nemcsak a kiváló eredmény részleteit mutatjuk meg, hanem az érdekfeszítő előadás tartalmában rejlő lehetőségekre is rámutatunk.

Néhány mondatban a SCIndikátor hasznáról és jelentőségéről

Országos szinten az első tudománykommunikációs mentorprogramról van szó. A SCIndikátor a jövő potenciálisan nagy kaliberű személyeinek egyrészt a felkutatása, másrészt a bemutatása.

Ezek az egyetemistákat és Phd hallgatók egy tudományos show keretei között osztják meg a nagyközönség előtt az őket foglalkoztató kutatási területet, illetve természettudománnyal kapcsolatos szenvedélyt.

Mégpedig lehetőség szerint a publikum számára is érthető tálalásban, érdekfeszítően és izgalmasan prezentálva. A SCIndikátor színpada tehát segítséget nyújt abban, hogy a tudomány innovatív felfedezései nagyobb publicitást nyerjenek, miközben a lelkes fiatal kutatók három hónapon át tartó ingyenes mentorprogram keretei között szedhetik magukra a legértékesebb előadói készségeket.

Növényi alapú lebomló műanyag – avagy az Év SCIndikátora 2019-ben

Lévay Krisztina egy hozzánk igencsak közel álló területet választott saját magának, illetve tárt a nagyközönség elé. A „Zöld jövőkép – növényi alapú lebomló műanyag” című előadása pedig olyan osztatlan sikert aratott, aminek köszönhetően ő büszkélkedhet az Év SCIndikátora címmel 2019-ben.

Krisztina és a csapata olyan komposztálási technológiát fejleszt, aminek köszönhetően a háztartási bioműanyag hulladék lebomlási folyamata egy hónap alá redukálható. Legyünk őszinték, ez egészen elképesztő fejleménynek számít.

Úgyhogy számunkra tényleg örömteli, hogy ilyesfajta hírekről hallhatunk és olvashatunk. Ugyanis a növényi alapú lebomló műanyag hasznosítása egyértelműen a jövőbe mutató, a fenntarthatóságot szolgáló innovációnak számít.

A növényi alapú lebomló műanyag hasznosításában rejlő potenciál

A fenntarthatóság, a környezetvédelem és az ökológiai lábnyom csökkentése általunk is egyértelműen preferált területnek számít. Ennek szellemében nemcsak a Krisztina által prezentált koncepciót fogadtunk kitörő örömmel, hanem pontosan ebbe az irányba tereljük mi is a gyártási folyamatainkat.

Vagyis a fröccsöntés, extrudálás, préslégformázás, csomagolás, illetve a fóliakesztyű gyártás folyamatát is igyekszünk minél inkább fenntartható formában megvalósítani. Ehhez mérten választunk alapanyagot, illetve ebben a szellemiségben optimalizáljuk a metódust folyamatos jelleggel.

Minél nagyobb ismertséget kap a környezettudatos megoldások alkalmazásának a lehetősége, annál kedvezőbb esély nyílhat a környezettudatos társadalom és működés kialakítására.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük