Fenntarthatóság

LenoPack Kft működési és gyártási folyamatait a környezettudatos szemléletünkkel összhangban alakítottuk ki. Cégünk megalakulása óta szem előtt tartjuk a fenntarthatóságot, és ennek érdekében nagy odafigyeléssel kezeljük a környezetvédelmet, az energiamenedzsmentet és az egészségügyi biztonságot. A törvényi előírásokon túlmutatóan nagy erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy működésünk során az ökológiai lábnyomunkat csökkentsük, és hozzáállásunkkal támogassuk a hosszútávon fenntartható körforgásos gazdaság létrejöttét. Tevékenységünkből fakadóan nagy hangsúlyt fektetünk a termékeink újrahasznosíthatóságára és újrafeldogozhatóságára.

A fenntarthatósági célkitűzéseinknek megfelelően alakítottuk ki a minőség irányítási rendszerünket, ezáltal folyamatosan kiemelt figyelmet fordítunk a működésünk és iparágunk környezeti és társadalmi hatásaira. Ezzel összhangban olyan környezetvédelmi és fenntarthatósági kutatásra fókuszálunk, amely modern és innovatív alternatívát nyújt környezetbarát alapanyagok előállítására és felhasználására.

Kutatásunk fő célja, hogy növeljük a fenntartható és környezetbarát termékek arányát és természetes forrásokra támaszkodva valósítsuk meg e célt. A LenoPack alapelvei a fenntarthatóság tekintetében, hogy 100%-ban újrahasznosított hulladék vagy növényi alapú termékeket és biopolimer anyagokat tudjunk előállítani.

Annak érdekében, hogy költségkímélő módon tudjunk fenntartható alternatívát nyújtani, újrahasznosítható és komposztálható biopolimer anyagokkal kísérletezünk a gyártás során. Társaságunk célja az újrahasznosíthatóság, és az ökológiai lábnyom csökkentése termékeinkkel anélkül, hogy kompromisszumot kelljen kötnünk a minőségét illetően. Fejlesztéseink során növekvő hangsúlyt kap, hogy egyre több megrendelő már a terméktervezés fázisában megoldást keres a termék azon életciklusára, amikor a fogyasztó megválik tőle.