Nemrégiben sikerült üzembe helyeznünk a gyártó üzemünk első fröccsöntő gépeit. Ennek apropóján szerettünk volna külön bejegyzést fordítani a bemutatásukra, a fröccsöntés technológiájának az ismertetésével együtt.

Dióhéjban a fröccsöntés lényegéről és sajátosságairól

A gyártási folyamat precizitását és hatékonyságát szem előtt tartva a fröccsöntésnél előnyösebb eljárást nehéz volna találni. Kiemelt hozzáadott értékkel bír ugyanis, hogy a fröccsöntő gépből a gyártani kívánt alkatrészek, vagy összetettebb termékek már kész formában kerülnek ki.

A fröccsöntés folyamatának alapját az olvasztott műanyag jelenti, ami első körben egy hevített tárolóba kerül. Ekkor lép működésbe a fröccsöntő gép spirál alakú keverője, egy akkurátusan megtervezett öntőformába továbbítva a felhevített műanyagot.

Miután a sablont teljesen kitöltötte, a folyékony műanyag kihűl és szilárd halmazállapotot vesz fel. A komplett mechanizmus kettő másodperctől legfeljebb kettő percnyi időt vesz igénybe, természetesen a gyártani kívánt produktum komplexitásának függvényében.

Miért pont az Engel fröccsöntő gépek beszerzése mellett döntöttünk?

A brand kiemelkedő jóhírén, az általuk gyártott gépek precizitásán, kedvező ár-érték arányán és megbízhatóságán túl a környezetvédelem és fenntarthatóság irányába tett aktív közreműködés egytől egyig az Engel fröccsöntő gépek választása mellett szólt.

Az osztrák manufaktúra által gyártott fröccsöntő gépek az egyik legmegbízhatóbb megoldást kínálják a maguk piacán. Úgyhogy bátran dönthettünk a kezdő szett kialakításának jegyében, hogy rögtön kettő darab Engel fröccsöntő szerkezetet vásárolunk meg.

Konkrétabban fogalmazva egy 80, valamint egy 100 tonna záróerővel rendelkező fröccsöntő géppel sikerült bővíteni a gyártó kapacitásunkat.

Fontos, hogy a fröccsöntés környezetbarát eljárásként valósuljon meg

A fenntarthatóság ma már a legtöbb vállalat üzletpolitikájának a szerves részét képezi. Ennek szellemében nemcsak a top cégek dolgoztak ki olyan üzleti koncepciót, amely a körforgásos gazdaságot, a bioműanyag hasznosítását és az újrafeldolgozást hivatott támogatni.

Természetesen ezek az alapelvek a fröccsöntés gyakorlati megvalósítására is érvényesek. Ebből a megfontolásból lényeges tényező például, hogy fröccsöntésnél az alkatrészek és termékek már kész formában jönnek ki a gépből.

Ezáltal proaktív módon sikerülhet megelőzni a hulladék felhalmozását, így a szelektív hulladékgyűjtés sem jelent akkora megoldandó problémát.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük