Újfent szükségünk volt egy korszerű, kellően hatékony és megbízhatóan teljesítő fröccsöntő gépre. Ezúttal is úgy alakult, hogy a rendelkezésre álló lehetőségeket mérlegelve végül az Engel cég által gyártott fröccsöntő gép beszerzése mellett döntöttünk.

A fröccsöntő flottánk harmadik tagjának számító Engel 60t a nevéhez mérten 60 tonna záróerővel rendelkezik, és kitűnően teszi a dolgát. A cikkben részletesen is foglalkozunk a beszerzés hátterével.

Szempontok, amiket a fröccsöntő gép beszerzésekor figyelembe vettünk

Kiemelkedő teljesítmény, megbízhatóság és amennyire csak lehet, fenntartható működés. Ezek a szempontok voltak jelen a legnagyobb súllyal a döntésünk meghozatalakor. Többek között ezért is választottuk az Engel 60t fröccsöntő munkagépét.

Eleve komoly hívószónak bizonyult, hogy az Engel a műanyag gépek globális piacvezetőjének számít. Az osztrák manufaktúra mellett szólt még a viszonylag közeli lokáció, a brand rendkívül kedvező megítélése, illetve az első fröccsöntő gépek használata során szerzett pozitív tapasztalatunk.

Nézzük is meg részletesebben is, milyen technikai sajátosságok mondhatók el a korszerű Engel fröccsöntő gépekkel kapcsolatban.

A korszerű Engel fröccsöntő gépek alapvető jellemzői

Az Engel által tervezett és megalkotott fröccsöntő gépek sokoldalú kivitelben, méretben és technikai felszereltséggel képesek kiszolgálni a megrendelő részéről felmerülő igényeket. Mondhatni a leginkább speciális kérésre is megvan az előre mutató megoldásuk.

Az Engel fröccsöntő gépek optimális arányban ötvözik a már bevált és sokszor bizonyított megoldásokat a kifejezetten innovatív, újdonságnak számító fröccsöntő technológiával. Ami a rendelkezésre álló választékot illeti, a 280 kN és 55 000 kN közötti tartományban van lehetőség a szorítóerő kiválasztására.

Ezen felül hidraulikus, illetve teljesen elektromos modellek is rendelkezésre állnak akár horizontális, akár vertikális kivitelben. Ehhez jön még hozzá pluszban az Engel fröccsöntő gépek kedvező ár-érték aránya, kiegészítve a környezetvédelem és fenntarthatóság irányába tett fejlesztésekkel.

Az Engel 60t fröccsöntő gép környezetbarát alkalmazásáról

A körforgásos gazdaság elősegítése, valamint a bioműanyag hasznosítása évek óta tudatos célja a működésünknek. Ennek szellemében nemcsak az újrafeldolgozást igyekszünk a gyakorlatba ültetni, hanem egyéb módon is fenntarthatóvá alakítani a gyártási folyamatainkat.

Többek között ezért is döntöttünk az Engel 60t fröccsöntő gép beszerzése és alkalmazása mellett. Fontos ugyanis tudni ezekkel a korszerű fröccsöntő gépekkel kapcsolatban, hogy magából a gépből az alkatrészek és termékek már kész formában kerülnek ki.

Vagyis proaktív módon tudjuk így redukálni a keletkező hulladék mennyiségét, ezzel is támogatva a környezetvédelmi megfontolásokat.

You May Also Like

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük